Weblog vanuit zhenjian, China
Blijf op de hoogte en volg Maarten
01 December 2012 | China, Zhenjiang
Vorige week zondag tegen de tijd van zonsondergang zijn we op de anchorage van Shanghai aangekomen. We hebben daar tot 1 uur 's nachts voor anker gelegen om op de loods te wachten, zodat we vervolgens gedurende 12 uur varen 150 mijl de rivier op konden
naar Zhenjiang. Ik had dat weekend alleen maar de 4-8 wacht en voor de rest kon ik wat aan mijn nautisch verslag werken. Maandagochtend om 6 uur moest ik op de brug aanwezig zijn om 2 uur lang de handbesturing te doen en vervolgens heb ik tot luchtijd
op de brug meegedraaid. Het varen op de rivier was een mooie ervaring. Het is lekker spannend en het was er enorm druk. Overal, maar dan ook overal om je heen zaten boten. Kleine en grote, alles door elkaar heen. Daarnaast geeft het verschillende
indrukken over het land China. Het is goed te merken dat de industrie hier allemaal opkomend is. De lading was erg interessant. We hebben 2 werkboten van 340 ton de stuk geladen met een dual lift (met beide kranen) en hebben deze op 1 dag kunnen laden.
De ochtend voor het laden heb ik heel de ochtend voornamelijk in het ruim rondgereden op de heftruck om stuwagehout van her naar der te rijden, zodat dit uitgelegd kon worden op de uitgemeten plekken. Tijdens het hijsen moest ik van de kapitein vanuit
allerlei hoeken de hijs filmen met de scheepscamera, dus dat was even lekker relaxed! Woensdagochtend vroeg weer vertrokken om de rivier weer af te varen en koers uit te zetten naar Zhangzhou. Dit is maar een kort reisje van in totaal 2 dagen. We varen
langs de kust, dus vermoedelijk worden het drukke wachten en veel manoeuvreren tussen de honderden visserschepen. Maar dat is ook weer eens leerzaam. Ik houd hem even kort, want we hebben straks in de haven weer een hoop lange dagen voor de boeg! Ik
zit inmiddels ook alweer 4 maanden aan boord, dus de tijd van aftellen gaat nu langzaam aan beginnen. Ik moet nog wel redelijk wat dingen voor mijn verslag doen, maar hoop dat voor Australi? klaar te hebben, zodat ik misschien in Nantong, China of in
Singapore eind december/begin januari weer naar huis kan. Groetjes en tot horens!